Société des Amis
... omdat samen iets doen leuker is.
Een wandeling.

Zaterdag 23 mei - ONLINE-ESCAPEROOM-SPEL - Thuis

 

Het vorige Online-Moordspel was erg spannend en bracht ons in de wereld van de MAFFIA

met het nodige speurwerk in procesverbalen, getuigenverklaringen en andere puzzels.

 

ONLINE-ESCAPEROOM-SPEL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  " De Verloren Herinnering " brengt ons terug in de tijd van de Tweede Wereldoorlog.

   Maar liefst goed voor 3 tot 10 uur gevarieerd spelplezier, eventueel te verdelen over

   meerdere avonden.

 

   Benieuwd en enthousiast, meld je dan aan !

 

 

   

 

Zaterdag 9 mei - Online Moordspel - Thuis

Online Moordspel

Duik in de wereld van de maffiafamilie en los de moordzaak op met een onlinespel voor max. 5 spelers. Zin in een avond vol spanning en sensatie? Voel jij je een echte rechercheur? Duik dan nu in de moordzaak van de maffiafamilie en zorg dat je de zaak oplost voordat de politie dit doet!

 

Het spannende online moordspel speel je via beeldbellen op je eigen computer in je eigen huis, op ieder gewenst moment van de dag! Weten jullie alle raadsels en opdrachten snel genoeg op te lossen? Ga de uitdaging aan en ontdek of jullie de politie te slim af zijn!

 

Praktisch:

We hebben gekozen voor zaterdag 9 mei om 19.30 uur. Heb je geen Skype, geen probleem. We bellen je op je laptop of tablet via je e-mail adres. Er is geen tijdsbeperking. We kunnen spelen tot het moordonderzoek is opgelost (of we het beu zijn).

Het gaat hier om een Social Deal aanbieding van € 11,95. De kosten verdelen we over de deelnemers. Graag aanmelden via de aanmeldknop.

Woensdag 29 april - Wandeling tussen Valkenswaard en Aalst - Valkenswaard

Wandeling tussen Valkenswaard en Aalst

Start- en verzamelpunt: 

 

Café 't Oude Wandelpark, Eindhovenseweg 264, 5553AA VALKENSWAARD.

 

Tussenstop: Brasserie Meester Keeman,

Markt 12, 5581 GK Waalre.

 

Lengte wandeling: 15 km. 

 

Tijden: verzamelen vanaf 10.00 uur; vertrek wandeling 10.30 uur. 

 

Een mooie wandeling door de prachtige bossen tussen Valkenswaard en Aalst.

Vanuit het gezellige café ‘Het Oude Wandelpark’ wandelen we door het Philips de Jong wandelpark met zijn talrijke vennen. Erg fraai is ook het pad langs de Tongelreep. Voordat we Waalre bereiken, doorkruisen we nog eerst het privé landgoed ‘Eeckenroode’.

Na 9,5 kilometer komen we in Waalre aan. In brasserie Meester Keeman pauzeren we ongeveer een uur. De wandelaars die geen brood bij zich hebben kunnen gebruik maken van de kleine kaart.

Na de pauze verlaten we de pittoreske dorpskern van Waalre en een oud kerkpad voert ons via de gehucht Loon weer naar Valkenswaard.

 

 

     

      

   

Woensdag 25 maart - Wandeling tussen Wintelre en Vessem - Wintelre

Wandeling tussen Wintelre en Vessem

We hadden regen en ook nog een beetje sneeuw. Onder de paraplu was het goed te doen. Niemand van de club had zich aangemeld.

Vandaar dat deze wandeling in maart nog een keer komt.

 

Start- en verzamelpunt:

Hoeve ‘De Nachtegaal’, Merenweg 1A, 5513NZ in Wintelre.

 

Tijden: verzamelen vanaf 10.00 uur; vertrek wandeling 10.30 uur. 

Lengte wandeling: 15 km.

Tussenstop: Grand Café ‘De Gouden Leeuw’, Jan Smuldersstraat 24 in Vessem.

 

Een mooie wandeling door het afwisselende landschap van oost Brabant. Een wandeling grotendeel over onverharde weg door een fraaie natuur. We lopen door bossen, over de Buikheide en langs de vennen Grootmeer en Kleinmeer.

Ongeveer halverwege de wandeling pauzeren we een uur in de Gouden Leeuw.

Wie geen brood bij zich heeft, kan daar gebruik maken van de lunchkaart.

 

Uiterlijk 15.30 uur zijn we weer terug in hoeve De Nachtegaal.

Zondag 15 maart - Architectuurrondleiding LocHal - Tilburg

 

Architectuurrondleiding LocHal

De LocHal (kort voor Locomotiefhal) is een voormalige fabriekshal in de Spoorzone van Tilburg, die van 2017 tot 2019 is omgebouwd tot centrum voor kunst, cultuur en ontmoeting, met als grootste gebruiker de hoofdvestiging van De Bibliotheek Midden-Brabant. 

Bij de aankleding van het interieur is gebruik gemaakt van zes grote, verplaatsbare textiele 'wanden', die in opdracht van de gemeente Tilburg zijn vervaardigd in het TextielLab.

De verbouwing leverde ettelijke architectuurprijzen op, waaronder de verkiezing tot World Building of the Year.

Behalve De Bibliotheek Midden-Brabant huisvest de LocHal ook de vergader en co-working locatie van Seats2meet, de kunstorganisatie Kunstloc Brabant en hét investeringsfonds voor cultuur en creatieve industrie van Brabant, Brabant C.

Rondleiding architectuur: In iedere bibliotheek zijn verhalen te vinden, maar de LocHal vertelt zélf een verhaal. Tijdens de uitgebreide architectuurrondleiding door de LocHal neemt gids Myrthe Breukink ons mee door dit verhaal. Van de nog steeds voelbare industriële geschiedenis tot de indrukwekkende textiele architectuur. In ongeveer anderhalf uur horen we hoe vier architectenbureaus hun krachten bundelden om van een oude kraanbaan een moderne bibliotheek én huiskamer voor de stad te maken. 

Myrthe Breukink, de rondleider, werkte, na haar studie Architectuur aan de Technische Universiteit Eindhoven, vier jaar als programmamaker bij het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg (CAST). Als organisator van lezingen, debatten en excursies leerde ze Tilburg en zijn architectuur goed kennen. Speciaal voor deze rondleiding heeft ze alle architecten en projectleiders gesproken

 

 

Dinsdag 11 februari - Elke 2e en 4e dinsdagochtend v/d maand - Joe Mann - Best

Elke 2e en 4e dinsdagochtend v/d maand - Joe Mann

Elke 2e en 4e dinsdagochtend v/d maand - Joe Mann

Elke 2e en 4e dinsdagochtend v/d maand - Joe Mann

 

 

 

 

Wandelvrienden/vriendinnen,

Vanaf di. 14 januari t/m di. 28 juli 2020 gaan wij weer iedere tweede en vierde dinsdagochtend wandelen. Locatie bij het Joe Mann theater in Best.

 

De data in het voorjaar van 2020 zijn 14 en 28 januari, 11 en 25 februari, 10 en 24 maart, 14 en 28 april, 12 en 26 mei, 9 en 23 juni, 14 en 28 juli.

De wandeltochten beginnen om 10.00 uur en duren maximaal 1½ à 2 uur.

 

Na de wandeling gaan wij altijd iets drinken, om gezellig na te genieten van de wandeltocht, bij het pavilioen van het openlucht-theater.

https://joe-mann.nl/

Om 10.00 uur is het verzamelpunt de parkeerplaats, bij het paviljoen, Joe Mannweg 4, 5681 PT Best.

 

Dinsdag 11 februari - Science café over online verleiding en misleiding - Eindhoven

Science café over online verleiding en misleiding

Studium Generale organiseert uiteenlopende activiteiten voor TUe studenten, die veelal ook toegankelijk zijn voor niet-studenten. Vanavond praten twee hoogleraren over online verleiding en misleiding. Van deepfakes tot e-commerce: in de online wereld wordt onze informatievoorziening en ons gedrag steeds meer beïnvloed en gestuurd door slimme technologie. Houd jij je online nog staande?

Prof.dr. Theo Gevers is hoogleraar Computer Vision (UvA) en is gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie, deep learning en automatische gezichtsanalyse in video’s. Gevers streeft ernaar software te ontwikkelen waarmee je in videobeelden het menselijk gezicht feilloos kan manipuleren.

Prof.dr. Maurits Kaptein is hoogleraar Data Science & Health (UvT) en expert op het gebied van online verleidingsstrategieën en de personalisatie van het e-commerce aanbod. Hij laat onder andere zien hoe computers door de klikstroom van consumenten te onderzoeken, zelf leren welke verkoopargumenten bij individuele klanten aanslaan.

Kosten € 2,50. Dinsdag 11 februari 20.00 - 22.15u bij Boekhandel van Piere, Nieuwe Emmasingel 48.

Dinsdag 11 februari - Het Groene Woud - Prinsenhof Best

Het Groene Woud

Op dinsdag 11 februari wordt in Prinsenhof in Best een film vertoond over het Nationale Park Het Groene Woud. Dit is een prachtig natuurgebied van 35.000 ha. tussen de driehoek Eindoven - Tilburg - 's Hertogenbosch waar over de A2 sinds 2005 een natuurviaduct ligt. Hierdoor zijn 2 natuurgebieden (De Scheeken en de Mortelen) met elkaar verbonden. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een natuurbrug over het spoor in het buitengebied van Best (opening gepland medio februari 2020). In maart 2017 zijn 13 edelherten uitgezet en dit is heel succesvol verlopen.

 

Het is wederom een informatieve film van Mark Kapteyns die jarenlang voor Brabants Landschap prachtige natuurfilms maakt. De beelden zijn ingesproken door Marie de Bijl. Marco Renes geeft een uitgebreide toelichting. Genoemde heren zijn beheerders van het Brabants Landschap. Marco is tevens actief lid van IVN Best. 

 

De film wordt u gratis aangeboden door IVN Best en de Erfgoedvereniging Dye van Best. De toegang is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening. De film start om 20.00 uur. Einde voorstelling is om 22.00 uur gepland. Wees op tijd aanwezig want de belangstelling is groot (de film is in december 2019 door IVN Oirschot vertoond = volle bak). 

 

Adres Prinsenhof: Hoofdstraat 43 Best

 

Zondag 9 februari - Lezing 50 jaar kunstenaarschap - Eindhoven

Lezing 50 jaar kunstenaarschap

Hoe haalt iemand het zich in zijn hoofd om te denken dat men een heel leven in de kunst kan volhouden? 

Kunstenaarschap is zwaar, eenzaam in je atelier, weinig verdienend, vaak afgewezen.

Creatief zijn enorm veel mensen, maar om daar boven uit te komen….

Een lezing over kunstenaars, galeries, competitie, jaloezie en museale aandacht met ruimte voor getoonde werken en voor discussie, door een van onze leden.

De lezing start om 14.00 uur, voorafgaande aan de sociëteitsmiddag.

Maandag 3 februari - Film - 1e maandag van de maand - Eindhoven

Film - 1e maandag van de maand

 

Film in Natlab/Plaza Futura

 

Wil je elke 1e maandag van de maand of alleen nu en dan een film zien in filmhuis Natlab/Plaza Futura, meld je dan aan voor de filmmail. Je krijgt dan in het weekend voorafgaand aan de film een mailtje met daarin alle informatie over de gekozen film.

Binnenkort
  Onlangs
   • ONLINE-ESCAPEROOM-SPEL
   • Online Moordspel
   • Wandeling tussen Valkenswaard en Aalst
   • Wandeling tussen Wintelre en Vessem
   • Architectuurrondleiding LocHal
   • Elke 2e en 4e dinsdagochtend v/d maand - Joe Mann
   • Science café over online verleiding en misleiding
   • Het Groene Woud
   • Lezing 50 jaar kunstenaarschap
   • Film - 1e maandag van de maand
  © Société des Amis