Société des Amis
... omdat samen iets doen leuker is.
Een kookworkshop.
Dinsdag 11 februari - Elke 2e en 4e dinsdagochtend v/d maand - Joe Mann - Best

 

 

 

 

 

 

 

Wandelvrienden/vriendinnen,

Vanaf di. 14 januari t/m di. 28 juli 2020 gaan wij weer iedere tweede en vierde dinsdagochtend wandelen. Locatie bij het Joe Mann theater in Best.

 

De data in het voorjaar van 2020 zijn 14 en 28 januari, 11 en 25 februari, 10 en 24 maart, 14 en 28 april, 12 en 26 mei, 9 en 23 juni, 14 en 28 juli.

De wandeltochten beginnen om 10.00 uur en duren maximaal 1½ à 2 uur.

 

Na de wandeling gaan wij altijd iets drinken, om gezellig na te genieten van de wandeltocht, bij het pavilioen van het openlucht-theater.

https://joe-mann.nl/

Om 10.00 uur is het verzamelpunt de parkeerplaats, bij het paviljoen, Joe Mannweg 4, 5681 PT Best.

 

Dinsdag 11 februari - Science café over online verleiding en misleiding - Eindhoven

Studium Generale organiseert uiteenlopende activiteiten voor TUe studenten, die veelal ook toegankelijk zijn voor niet-studenten. Vanavond praten twee hoogleraren over online verleiding en misleiding. Van deepfakes tot e-commerce: in de online wereld wordt onze informatievoorziening en ons gedrag steeds meer beïnvloed en gestuurd door slimme technologie. Houd jij je online nog staande?

Prof.dr. Theo Gevers is hoogleraar Computer Vision (UvA) en is gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie, deep learning en automatische gezichtsanalyse in video’s. Gevers streeft ernaar software te ontwikkelen waarmee je in videobeelden het menselijk gezicht feilloos kan manipuleren.

Prof.dr. Maurits Kaptein is hoogleraar Data Science & Health (UvT) en expert op het gebied van online verleidingsstrategieën en de personalisatie van het e-commerce aanbod. Hij laat onder andere zien hoe computers door de klikstroom van consumenten te onderzoeken, zelf leren welke verkoopargumenten bij individuele klanten aanslaan.

Kosten € 2,50. Dinsdag 11 februari 20.00 - 22.15u bij Boekhandel van Piere, Nieuwe Emmasingel 48.

Dinsdag 11 februari - Het Groene Woud - Prinsenhof Best

Op dinsdag 11 februari wordt in Prinsenhof in Best een film vertoond over het Nationale Park Het Groene Woud. Dit is een prachtig natuurgebied van 35.000 ha. tussen de driehoek Eindoven - Tilburg - 's Hertogenbosch waar over de A2 sinds 2005 een natuurviaduct ligt. Hierdoor zijn 2 natuurgebieden (De Scheeken en de Mortelen) met elkaar verbonden. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een natuurbrug over het spoor in het buitengebied van Best (opening gepland medio februari 2020). In maart 2017 zijn 13 edelherten uitgezet en dit is heel succesvol verlopen.

 

Het is wederom een informatieve film van Mark Kapteyns die jarenlang voor Brabants Landschap prachtige natuurfilms maakt. De beelden zijn ingesproken door Marie de Bijl. Marco Renes geeft een uitgebreide toelichting. Genoemde heren zijn beheerders van het Brabants Landschap. Marco is tevens actief lid van IVN Best. 

 

De film wordt u gratis aangeboden door IVN Best en de Erfgoedvereniging Dye van Best. De toegang is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening. De film start om 20.00 uur. Einde voorstelling is om 22.00 uur gepland. Wees op tijd aanwezig want de belangstelling is groot (de film is in december 2019 door IVN Oirschot vertoond = volle bak). 

 

Adres Prinsenhof: Hoofdstraat 43 Best.

Zondag 9 februari - Lezing 50 jaar kunstenaarschap - Eindhoven

Hoe haalt iemand het zich in zijn hoofd om te denken dat men een heel leven in de kunst kan volhouden? 

Kunstenaarschap is zwaar, eenzaam in je atelier, weinig verdienend, vaak afgewezen.

Creatief zijn enorm veel mensen, maar om daar boven uit te komen….

Een lezing over kunstenaars, galeries, competitie, jaloezie en museale aandacht met ruimte voor getoonde werken en voor discussie, door een van onze leden. 

De lezing start om 14.00 uur, voorafgaande aan de sociëteitsmiddag.

Zondag 9 februari - Borrelmiddag SdA - Auberge Eeckaerde - Eindhoven

Tweede zondag van de maand is er vanaf 15.00 uur borrelmiddag in

Auberge Eeckaerde

Icaruslaan 28A

5631 LD Eindhoven

Na het borrelen  kan er natuurlijk een hapje gegeten worden;

Maandag 3 februari - Film - 1e maandag van de maand - Eindhoven

 

Film in Natlab/Plaza Futura

 

Wil je elke 1e maandag van de maand of alleen nu en dan een film zien in filmhuis Natlab/Plaza Futura, meld je dan aan voor de filmmail. Je krijgt dan in het weekend voorafgaand aan de film een mailtje met daarin alle informatie over de gekozen film. 

 

 

Zondag 2 februari - Tuinen van verbeelding door Claude Monet - Den Haag

In het Kunstmuseum Den Haag (voorheen het Gemeente Museum) is de expositie gestart met 37 doeken met afbeeldingen van Waterlelies en 3 doeken met afbeeldingen van De Blauwe Regen. Deze schilderijen zijn door Claude Monet, in de 2e helft van zijn leven, in zijn eigen tuin geschilderd. Monet leefde van 1840 - 1926. Er is ca. 5 jaar lang gewerkt op deze topstukken naar Den Haag te krijgen.  

Het museum is alle dagen, met uitzondering van maandag, open van 10.00 - 17.00 uur.

Woensdag 29 januari - Wandeling door de Drunense Duinen. - Drunen

 

Verzamelpunt: Herberg ‘De Drie Linden’,

                        Giersbergen 8, 5151RG DRUNEN.

 

Tussenstop:     Café-restaurant “Het Galgenwiel”, Burgemeester                               Smeelelaan 124, 5144NK Waalwijk 

Tijden:             Verzamelen om 10.00 uur; vertrek 10.30 uur 

Lengte:           15 km

 

Hallo wandelaars, 

 

Vanaf herberg ‘De Drie Linden’ wandelen we direct het natuurpark De Drunense Duinen in. De paden zijn goed begaanbaar. Los zand is vermeden. Er is veel bos dat ons voldoende beschutting geeft tegen regenval of een eventuele koude wind.

Na ongeveer een uur en 10 minuten hebben we onze gebruikelijke pauze van een kwartier om iets te eten en te drinken.

Na 9 km komen we aan bij het Galgenwiel. Daar lunchen we en maken we gebruik van de aanwezige kleine kaart. Na de pauze worden de laatste 6 kilometer afgelegd.

Uiterlijk 15.30 uur zijn we weer terug bij herberg De Drie Linden.

 

Zaterdag 25 januari - Rondleiding bij Robèrt van Beckhoven - Oisterwijk

Heel Holland Bakt jurylid Robèrt van Beckhoven, de enige Nederlandse kok met zowel de titel Meester Patissier als Meester Boulanger, heeft zijn keuken in Oisterwijk en hij opent graag de deuren voor een kijkje achter de schermen. Ik heb voor zaterdag 25 januari 8 plaatsen kunnen reserveren voor een rondleiding. 

Het programma:

11.00 uur ontvangst met koffie/thee en lekkers uit eigen bakkerij

11.30 uur rondleiding van ongeveer een uur

Kosten zijn € 16,50

 

Het is mogelijk na de rondleiding te lunchen, daarvoor moet wel gereserveerd worden want het is meestal druk bij Robèrt.

 

De keuken is gevestigd in de stoere setting van de monumentale leerfabriek in Oisterwijk en heet Keuken van Leer. Het adres is Almijstraat 14, 5061 PA Oisterwijk. De parkeerplaatsen bij de winkel zijn gereserveerd voor bezoek aan de bakkerswinkel (ca. 15 minuten). Andere bezoekers volgen bij het binnenrijden van Oisterwijk de borden 'Parkeren KVL' naar het gratis parkeerterrein aan de Ambachtstraat. Vanaf daar is het enkele minuten lopen naar de leerfabriek. De parkeerplaatsen bij het U-gebouw van de leerfabriek zijn ook een optie, maar daar mag maximaal 2 uur geparkeerd worden. Wie langer parkeert riskeert een boete.

De Keuken van Leer  is ook goed te bereiken per trein, vanaf station Oisterwijk is het enkele minuten lopen.

Laat bij aanmelding weten of je kiest voor het programma van de rondleiding en/of een lunch daarna.

Zondag 19 januari - Rembrandt - Velazquez - Amsterdam

In het Rijksmuseum Amsterdam is de expositie REMBRANDT - VELAZQUEZ gestart. Grijp je kans om 60 schitterende kunstwerken in paren te bekijken. Ontdek de verrassende overeenkomsten tussen de Hollandse en Spaanse 17e eeuwse schilderstijl van beide meesters, die elkaar nooit ontmoet hebben maar opvallende overeenkomsten laten zien. Beide schilders zijn grote vernieuwers. De schilderijen gaan over geloof, rijkdom, macht en liefde en vele zijn voor het eerst in Nederland te zien. 14 stukken zijn in bruikleen gekregen van het Museo Nacional del Prado te Madrid. 28 andere stukken zijn van andere musea in bruikleen gekregen; de overige schilderijen zijn van het Rijksmuseum zelf.

 

Deze expositie duurt tot en met 19 januari 2020.

Binnenkort
  • Architectuurrondleiding LocHal
  • Cultureel bezoek aan onze hoofdstad
Onlangs
  • Elke 2e en 4e dinsdagochtend v/d maand - Joe Mann
  • Science café over online verleiding en misleiding
  • Het Groene Woud
  • Lezing 50 jaar kunstenaarschap
  • Borrelmiddag SdA - Auberge Eeckaerde
  • Film - 1e maandag van de maand
  • Tuinen van verbeelding door Claude Monet
  • Wandeling door de Drunense Duinen.
  • Rondleiding bij Robèrt van Beckhoven
  • Rembrandt - Velazquez
© Société des Amis