Société des Amis
... omdat samen iets doen leuker is.
Een wandeling.
Zondag 15 maart - Architectuurrondleiding LocHal - Tilburg

 

De LocHal (kort voor Locomotiefhal) is een voormalige fabriekshal in de Spoorzone van Tilburg, die van 2017 tot 2019 is omgebouwd tot centrum voor kunst, cultuur en ontmoeting, met als grootste gebruiker de hoofdvestiging van De Bibliotheek Midden-Brabant. 

Bij de aankleding van het interieur is gebruik gemaakt van zes grote, verplaatsbare textiele 'wanden', die in opdracht van de gemeente Tilburg zijn vervaardigd in het TextielLab.

De verbouwing leverde ettelijke architectuurprijzen op, waaronder de verkiezing tot World Building of the Year.

Behalve De Bibliotheek Midden-Brabant huisvest de LocHal ook de vergader en co-working locatie van Seats2meet, de kunstorganisatie Kunstloc Brabant en hét investeringsfonds voor cultuur en creatieve industrie van Brabant, Brabant C.

Rondleiding architectuur: In iedere bibliotheek zijn verhalen te vinden, maar de LocHal vertelt zélf een verhaal. Tijdens de uitgebreide architectuurrondleiding door de LocHal neemt gids Myrthe Breukink ons mee door dit verhaal. Van de nog steeds voelbare industriële geschiedenis tot de indrukwekkende textiele architectuur. In ongeveer anderhalf uur horen we hoe vier architectenbureaus hun krachten bundelden om van een oude kraanbaan een moderne bibliotheek én huiskamer voor de stad te maken. 

Myrthe Breukink, de rondleider, werkte, na haar studie Architectuur aan de Technische Universiteit Eindhoven, vier jaar als programmamaker bij het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg (CAST). Als organisator van lezingen, debatten en excursies leerde ze Tilburg en zijn architectuur goed kennen. Speciaal voor deze rondleiding heeft ze alle architecten en projectleiders gesproken.

 

Woensdag 8 april - Cultureel bezoek aan onze hoofdstad - Amsterdam

DAGJE AMSTERDAM OP WOENSDAG 8 APRIL 2020

 

Als geboren en getogen Amsterdammer wil ik jullie meenemen naar het Paleis op de Dam, het ontvangstpaleis van ons staatshoofd en het Amsterdam Museum, de schatkamer van de stad.

 

Koffie/thee drinken we op het Rokin in de Beurs van Berlage. Voor de lunch heb ik een tafel gereserveerd bij De 3 Graefjes op het Rokin en voor ons diner bij La Boca in de Paleisstraat. Alle bestemmingen liggen op korte loopafstand (rond de 5 minuten) van elkaar.

 

Naar Amsterdam gaan we met het openbaar vervoer. Verzamelen in Eindhoven tussen 08.50 en  09.00 uur in de stationshal, buszijde. De trein vertrekt om 09.06 uur. Wees op tijd aanwezig in de hal en niet op het perron (dat voorkomt onrust). 

 

Het lunchcafe serveert ambachtelijke producten tegen betaalbare prijzen. Het diner vindt plaats in een Argentijns restaurant. Ik stel voor dat we allemaal een 3-gangenkeuzemenu bestellen voor de prijs van € 19,-- per persoon, exclusief drankjes. Wil je dit niet, laat het mij weten.

 

Als alles naar wens verloopt, nemen we de trein van 19.40 uur op het station Amsterdam Centraal met een aankomsttijd van 20.58 uur in Eindhoven. 

 

Als je mee wilt, meld je aan via de aanmeldknop. In verband met het reserveren van de tafels graag aanmelden voor 26 maart a.s. Wil je mee maar vertrek je vanaf een ander station, geef dat aan bij je aanmelding. 

Binnenkort
  • Architectuurrondleiding LocHal
  • Cultureel bezoek aan onze hoofdstad
Onlangs
  • Elke 2e en 4e dinsdagochtend v/d maand - Joe Mann
  • Science café over online verleiding en misleiding
  • Het Groene Woud
  • Lezing 50 jaar kunstenaarschap
  • Borrelmiddag SdA - Auberge Eeckaerde
  • Film - 1e maandag van de maand
  • Tuinen van verbeelding door Claude Monet
  • Wandeling door de Drunense Duinen.
  • Rondleiding bij Robèrt van Beckhoven
  • Rembrandt - Velazquez
© Société des Amis